E fia Togafitiga Fa'auma Laugata e mafai ona e filifilia mai?

Fa'auma fa'auma togafitiga o lo'o fa'atūina se faiga fa'agasologa fa'apipi'i i luga o le fa'ameamea o le substrate, lea e ese'ese mea fa'ainisinia, fa'aletino ma vaila'au fa'atasi ma mea fa'apipi'i.O le faʻamoemoega o togafitiga luga o le faʻafeiloaʻi lea o le faʻafefeteina o oloa, faʻaofuofu teteʻe, teuteuga poʻo isi manaʻoga faʻapitoa.

Fa'alagolago i le fa'aogaina, e mafai ona fa'avasegaina le fa'aogaina o le fa'aogaina i vaega nei.

Metotia eletise

O lenei metotia o le faʻaaogaina o le tali eletise e fausia ai se faʻapipiʻi i luga o le mea faigaluega.O auala autu o:

(A) Fa'aeletise

I le vaifofo electrolyte, o le mea faigaluega o le cathode, lea e mafai ona fausia ai se ata faʻapipiʻi i luga o le fogaeleele i lalo o le gaioiga o le taimi nei i fafo, lea e taʻua o le electroplating.

(B) Anodization

I le vaifofo electrolyte, o le mea faigaluega o le anode, lea e mafai ona fausia ai se anodized layer i luga o le fogaeleele i lalo o le gaioiga o le taimi nei i fafo, lea e taʻua o le anodizing, e pei o le alumini alumini anodizing.

O le anodization o le sila e mafai ona faʻatinoina e vailaʻau poʻo auala eletise.Ole auala fa'ama'i e tu'u le mea faigaluega i totonu o le vai anodized, o le a fausia ai se ata anodized, e pei o le sila bluing togafitiga.

Metotia vaila'au

O lenei auala o lo'o fa'aogaina ai le fa'aogaina o vaila'au e aunoa ma le taimi nei e fa'apupulaina ai ata i luga o le mea faigaluega.O auala autu o:

(A) vailaʻau faʻaliliuina ata tifaga togafitiga

I le electrolyte solution, o le mea faigaluega i le leai o se taimi i fafo, e ala i le fofo o vailaʻau vailaʻau ma le fesoʻotaʻiga o mea faigaluega e fausia ai se ufiufi i luga o lona faʻagasologa o luga, ua taʻua o togafitiga o le liua o vailaʻau.

Ona o fegalegaleaiga i le va o vailaʻau vailaʻau o le vaifofo ma le mea faigaluega e aunoa ma le taimi i fafo lea e mafai ona fausia ai se ata faʻapipiʻi i luga o le mea faigaluega, lea e taʻua o vailaʻau liua.E pei ole bluing, phosphating, passivating, chromium masima togafitiga ma isi.

(B) fa'apipi'i eletise

I le vaifofo electrolyte ona o le faʻaitiitia o vailaʻau faʻamaʻi, o nisi mea e teuina i luga o le mea faigaluega e fausia ai se faiga faʻapipiʻi, lea e taʻua o le faʻaogaina o le eletise, e pei o le faʻaogaina o le nickel electroless, electroless copper plateing.

Metotia fa'avela

O lenei metotia o le faʻafefeteina o meafaitino poʻo le faʻasalalauina o le vevela i tulaga maualuga o le vevela e fausia ai se ata faʻapipiʻi i luga o le mea faigaluega.O auala autu o:

(A) Tu'u vevela

Tuu vaega u'amea i totonu o le u'amea u'amea e fai ai le ata fa'apipi'i i luga o le mea faigaluega, lea e ta'ua o le fa'apalapala vevela, e pei o le vevela-dip galvanizing, alumini vevela ma isi.

(B) Fufulu vevela

O le faʻagasologa o le atomizing ma le faʻapipiʻiina o le uʻamea uʻamea i luga o le mea faigaluega e fai ai se ata faʻapipiʻi e taʻua o le vevela vevela, e pei o le faʻafefeteina o le zinc, faʻafefeteina o le alumini ma isi.

(C) Fa'ailoga vevela

O le pepa u'amea fa'avevela, fa'amalosi e ufiufi ai le pito i luga o le mea faigaluega e fausia ai se fa'agasologa o ata fa'apipi'i, lea e ta'ua o le fa'ailoga vevela, e pei o le pepa vevela ma isi.

(D) Fa'amanino vevela

Faʻafesoʻotaʻi mea faigaluega ma vailaʻau ma tuʻu nisi elemene i luga o le mea faigaluega i se tulaga maualuga o le vevela, lea e taʻua o le vevela vevela, e pei o le nitriding, carburizing ma isi.

O isi metotia

Fa'ainisinia, vaila'au, eletise, auala fa'aletino.O auala autu o:

(A) Valivali vali (B) Fa'apalapala (C) fa'auma leisa (D) Fa'atekonolosi ata tifaga (E) Electrophoresis ma le su'iina o le eletise.

4


Taimi meli: Ian-07-2021