Falegaosimea tu'uina atu Saina leisa tipiina uamea pepa uamea

Toeitiiti atoa le 160 miliona tagata faigaluega na faamanatuina i le Iunaite Setete atoa i le Aso Gafua ona o le faamanatuina o le Aso Leipa faaletausaga e le aloaia ai le faaiuga o le taumafanafana ma tuuina atu ai i aiga i nisi o nuu se avanoa mulimuli e toe faatasia ai ma uo ma aiga i le aso ao lumanai le amataga o le tausaga aoga.E le'i amataina.
Na faalauiloa aloaia i le 1894, o le aso malolo a le atunuu e faamamaluina ai tagata faigaluega Amerika na masani ona feagai ma tulaga faigata i le faaiuga o le 19th seneturi - 12-itula aso, 7 aso i le vaiaso, galuega lima mo ni totogi itiiti.O le taimi nei o aso malolo ua faamanatuina i tuafale papakiu, nai solo ma se aso malolo.
E ui o feeseeseaʻiga a tagata faigaluega i tulaga faigaluega ma totogi o loʻo taatele i totonu o le US, e pei o le faʻaauauina o feutagaiga a tagata faigaluega i le maeʻa o konekarate a le 146,000 tagata faigaluega taʻavale, o le tele o feeseeseaiga a tagata faigaluega ua avea ma feeseeseaiga faʻapitoa, ae le naʻo taui a tagata faigaluega.
I le maeʻa ai o le sili atu ma le tolu tausaga o faigaluega toetoe lava a naʻo le fale ona o le faʻamaʻi o le coronavirus, o loʻo faʻatalanoaina e nisi pisinisi ma tagata faigaluega pe tatau ona toe foʻi e faigaluega tumau pe le itiiti ifo i le taimi.O isi feeseeseaiga ua tulaʻi mai i luga o le faʻaaogaina fou o le AI, pe faʻafefea ona aʻafia ai iʻuga o galuega, ma pe o le a le maua e tagata faigaluega a latou galuega ona o le faʻaogaina o le AI.
O le aufaigaluega a le iuni i Amerika ua faʻaitiitia mo le tele o tausaga, ae o loʻo tu pea i luga ole 14 miliona.O lo'o fa'amoemoe i ai le Democrats mo le lagolago fa'apolokiki tumau i faiga palota, e pei lava o nisi o le au faigaluega sili atu le fa'asao i nisi o taulaga fa'apisinisi ua suia i faiga fa'apolokiki i le Republican Party, e ui lava o latou ta'ita'i iuni o lo'o lagolagoina pea le tele o faipule faatemokalasi.
O le Peresetene Temokalasi Joe Biden, o ia lea e masani ona faamatalaina o ia lava o le peresitene sili o le au faigaluega i le tala faasolopito o Amerika, na malaga atu i le aai i sasae o Philadelphia i le Aso Gafua mo le solo faaletausaga o le Aso Labour Day.Na ia saunoa e uiga i le taua o iuni i le talafaasolopito o tagata faigaluega a Amerika ma le auala ua toe malosi ai le tamaoaiga o le US, le tamaoaiga tele o le lalolagi, mai uluai aafiaga faataumaoi o le faamaʻi.
"O lenei Aso Leipa, matou te faamanatuina ai galuega, galuega totogi maualuga, galuega e lagolagoina ai aiga, galuega a iuni," o le tala lea a Biden i le motu o tagata.
O palota a le atunuu o loʻo faʻaalia ai o Biden, o loʻo tauva mo le toe palota i le 2024, o loʻo tauivi e manumalo i le talitonuga o tagata palota i lana auala i le tamaoaiga.Na ia faʻaaogaina le fuaitau "bidenomics", lea na faʻamoemoe le au faitio e taʻua o lana au peresitene ma faʻaaogaina o se faʻasalalauga faʻapolopolo.
I le 2.5 tausaga o Biden i le tofi, e sili atu i le 13 miliona galuega fou na fausia i le tamaoaiga - e sili atu nai lo se isi lava au peresitene i le vaitaimi lava e tasi, e ui o nisi o nei galuega o galuega sui e faʻatumu ai avanoa na leiloa ona o faʻamaʻi.
"A o tatou agaʻi atu i le Aso o Leipa, e tatau ona tatou laa i tua ma faʻaalia le mea moni o Amerika o loʻo feagai nei ma se tasi o vaitau sili ona malosi o galuega i le talafaasolopito," o le tala lea a Biden i le Aso Faraile.
Na taʻua e le Matagaluega o Leipa a le US i le Aso Faraile, na faʻaopoopoina e tagata e ana galuega le 187,000 galuega ia Aukuso, i lalo mai masina talu ai ae e leʻi leaga lava i le faʻaauau pea o le siʻitia o tupe a le faletupe tutotonu a Amerika.
Ole fua ole leai o galuega a Amerika na siitia ile 3.8% mai le 3.5%, o le maualuga maualuga talu mai Fepuari 2022 ae o loʻo latalata i le lima tausaga maualalo.Ae ui i lea, fai mai le au fai pisinisi e iai se mafuaaga faamalosiau mo le siitia o le leai o ni galuega: o le isi 736,000 tagata na amata suʻe galuega ia Aukuso, ma fai mai latou te manatu e mafai ona latou maua galuega pe a le faʻafaigaluegaina vave.
E manatu le Matagaluega o Leipa na’o i latou o lo’o to’aga e su’e galuega e le faigaluega, o lea e maualuga ai le aofa’i o tagata e leai ni galuega.
Na faʻaaoga e Biden le faʻasalalauga e faʻalauiloa ai iuni, faʻafetai i taumafaiga faʻauniuni a Amazon ma faʻatagaina tupe a le feterale e fesoasoani i sui o le iuni ia latou penisione.O le vaiaso na teʻa nei, na tuʻuina atu ai e le pulega a Biden se tulafono fou e faʻateleina ai totogi ovataimi mo tagata faigaluega Amerika i le isi 3.6 miliona, o le faʻaopoopoga sili ona limafoaʻi i le tele o tausaga.
I luga o le auala faʻaupuga, na viia ai e Biden tagata faigaluega iuni mo le fesoasoani i le fausiaina o alalaupapa ma toe faʻaleleia aseta malepelepe o se vaega o le bipartisan, $1.1 trillion galuega lautele fuafuaga na pasia e le Konekeresi i le 2021.
"Ua siitia e Iuni le pa mo tagata faigaluega ma alamanuia, siitia totogi ma faateleina penefiti mo tagata uma," o le tala lea a Biden i le Aso Faraile.“Ua e faalogo o ou fai atu lenei mea i le tele o taimi: E leʻi fausia e Wall Street Amerika.O le vasega ogatotonu na fausia Amerika, o iuni.”.fausia se vasega ogatotonu.


Taimi meli: Sep-06-2023